neděle 11. října 2015

První týdny v Praze

Na začátku měsíce jsem se oficiálně přestěhovala do Prahy a začala chodit do školy. Mám za sebou první týden školy a jsem nejvíce nadšená. Nevím, jestli to je tou pauzou od školy nebo tím, že to je něco nového nebo jsem si prostě vážně dokázala vybrat něco co mě bude bavit, ale doufám, že mi to vydrží, tak držte pěsti.

Studuji teda International Business. Trochu jsem se bála studia v angličtině, když jsem nevěděla, co od toho čekat, ale teď mi to nejvíce vyhovuje. Dokonce když jsem musela jít na přednášku v češtině jednoho nepovinného předmětu, který jsem si zapsala navíc a který bych jinak nestíhala kvůli mému rozvrhu, tak mi to připadalo úplně divné, když na náš profesorka mluvila česky.



Kromě běžných předmětů, jaké jsou na oborech ekonomického zaměření, jsme měli možnost vybrat si z několika jazyků. Máme angličtinu, což je nejvíce super, protože je pořád co zlepšovat a co se učit. Kromě toho mám fráninu, kterou jsem se na gymplu moc nenaučila stejně jako většina dalších lidí, co na ni šla - nebudu rozvádět proč. A jelikož mě jazyky baví a řekla jsem si, že toho využiju co nejvíce, abych v budoucnu měla více možností a taky protože, kdyby to bylo jednoduché tak by mě to nebavilo, přidala jsem si nepovinný jazyk čínštinu :D. Samozřejmě, jednou jak jsem se na ni přihlásila tak už není cesta zpátky. Musím zvládnout zkoušky, jinak bych musela opakovat předmět v dalším semestru atd. Mám za sebou první dvě dvouhodinovky a zatím mě to vážně baví. Sice teprve probíráme základní pravidla, výslovnost apod., ale je to vážně něco úplně jiného a je to prostě hrozně zajímavé a drsné.. :D

Tím, že je obor v angličtině, máme v hodinách kolem sebe zajímavé lidi a taky profesory ze všech koutů Evropy i Asie.

Jinak jsem se už zabydlela na bytě. Musím říct, že jsem to vyhrála, protože tak hezký byt za přijatelnou cenu na pražské ceny, v dobrém místě a s milionovými spolubydlícími se jen tak nenajde, k tomu mám jako bonus samostatný pokoj.

Moc lidí v Praze zatím neznám, ale to přijde. Nicméně, mám tady pár dobrých kamarádek a super spolubydlící, kteří mi to usnadňují a nemůžu si vůbec stěžovat.

Teď si jen najít nějakou fajn brigádu, až je z čeho platit účty a bude to úplně nejlepší.

Občas to je těžké, ale pozitivita a odhodlání mě zatím neopouští. Dream big!


Příští víkend mi přijíždí první návštěva - ex au pair od mé host rodiny - Francouzka a ex babysitterka od mé host rodiny - Američanka. Obě jsou skvělé a těším se, až jim to tady ukážu, i když to tu tolik zatím neznám :). Ještě k tomu bude příští víkend i light festival, prostě perfektní načasování :).

Pokud jste z Prahy tak let me know! Je to sice teď busy, ale pak určitě se nějaký čas na kafe najde :).

Přemýšlela jsem, že tenhle blog nemá žádné specifické téma jako např. předtím můj au pair blog, který byl hlavně a au pair životě a cestování s tím spojeným. Nevím, jestli to je úplně dobře.. V poslední době mi ale celkem chybí inspirace, takže kdyby vás něco napadlo nebo byste chtěli něco vědět tak let me know! :) Každá připomínka/kritika ať už dobrá nebo ne, bude fajn :).

Mějte se krásně a užívejte si podzim, i když už více připomíná zimu.

Stay positive and classy!

xoxo,

Mia









1 komentář:

  1. Nevím jestli píšeš jen ty pozitiva, abychom i my díky tobě zůstali pozitivní :) ale vypadá to, že se ti daří a všechno vychází. Držím palce a přeji vše nej ;-)

    OdpovědětVymazat